„Не смятам, че при трети мандат ще имам тази сила и енергия, с които да бъда полезен за града” – това коментира настоящият кмет на Пловдив Иван Тотев по повод категоричния си отказ да се кандидатира на предстоящите местни избори. „Това е абсолютно лично решение, но не означава, че няма да се занимавам с политика или няма да участвам в обществения живот на Пловдив”, посочи още кметът.

Кметът на Пловдив посочи и че се радва, че след 8 години управление среща положителни нагласи сред хората, които искат той да продължи в ролята на градоначалник. Но той заяви, че има нужда от почивка и би помислил за следващите избори през 2023 г, но не и за предстоящите такива.

А относно положителните отзиви от страна на премиера Бойко Борисов при посещението му в областния град, Иван Тотев заяви, че е добре, че се оценява това, което се прави в Пловдив. „Една подкрепа от страна на премиера говори за една приемственост и подкрепа за града, която трябва да продължи от Държавата – това е много важно“, заключи кметът.