Вече в 4 села в асеновградско има въведен режим на водата. Жителите на Червен, Искра, Тополово и Долнослав ще могат да ползват вода само в определени часове от денонощието.

Намален дебит във водоизточника – това е най-честата причина, с която се обяснява необходимостта от воден режим. Едно от селата, в които има въведен такъв със заповед от 9 юли, е Долнослав. Според режима водата тук се спира между 12 и 17 ч., както и от 22 ч. до 6 сутринта. Жителите на Долнослав обаче не са съгласни, че във водоизточника вода няма. Част от тях споделиха с нас, че проблемът се е появил през последните няколко години с полагането на нови тръби, които са по тесни и на места са S-образни. Кметът на селото Георги Ковачев също заяви пред нашата камера, че проблемът според него е разрешим след намеса от страна на служители на ВиК.

Ето защо жителите на асеновградското село са категорични, че няма да оставят нещата така. Утре голяма част от тях възнамеряват да посетят ВиК-Асеновград, за да потърсят обяснение и съдействие от началника на асеновградското дружество.