На официална церемония в присъствието на транспортният министър Георги Гвоздейков, кметът на Пловдив  Костадин Димитров, областният управител Христина Янчева и шефът на съвета на директорите на лечебното заведение Иван Соколов, се извърши тържествен водосвет, с който бе открито болничното вертолетно летище към УМБАЛ „Св.Георги” – Пловдив. Хеликоптерната площадка се намира на бул. „Пещерско шосе“ 66.  Тя е проектирана по начин, по който да може да приема едни от най-високите класове хеликоптери, които се използват в страната. Там днес кацна медицинския вертолет на HEMS. “Днес медицинската услуга в Пловдив е с няколко нива повече. Пловдивчани и хората от региона трябва да са по-спокойни, защото при нужда хеликоптерът ще може да реагира незабавно. В Пловдив ще бъде базирана и оперативна база, която трябва да покрива и много други съседни региони.“, каза Георги Гвоздейков по време на церемонията.

Обектът „Болнично вертолетно летище“ е изградено с предоставената от
Министерството на здравеопазването целева субсидия в размер на 157 661 лв. Проектът е съобразен с всички изисквания и е технически заимстван от действащи площадки за хеликоптери по света. Той е в унисон с Националната здравна стратегия и със Здравната стратегия на Европейския съюз.

В момента тече и друг инвестиционен проект – изграждане на многоетажен паркинг с хеликоптерна площадка с вход към Спешното отделение, с който болничните вертолетни летища на територията на болницата ще станат две.