Петък е денят, в който ще бъдат открити голяма част от изложбите за началото на годината, я която Пловдив е Европейска столица на културата. Изложбите могат да бъдат видени до края на месеца. Още информация за тях, вижте в следващото видео:
Тютюневият град е мястото, където ще може да се запознаете с архивни материали, фотографии, видео, филми и произведения на известни български автори, които изследват историята на Пловдив чрез връзката ѝ с тютюневата индустрия. Посветена е на един от ключовите проекти в програмата – „Тютоневият град”.
В две от емблематичните къщи в Старинен Пловдив – Куюмджиевата къща и Балабановата къща също ще бъдат открити интересни изложби, посветени на историята и развитието ѝ до днес. През целия ден на 12 – и януари в различни точки на града ще се провежда богата музикална програма, като една от сцените е тази на площад Стефан Стамболов, където ще бъдем заедно с Духовия оркестър „Д’амброзио” от Матера.
От събота до края на месеца пред Общината ще гостува и единствената пътуваща колекция от оригинални фрагменти от Берлинската стена – Изкуство на свободата – От Берлинската стена до уличното изкуство.

Още информация, вижте тук: https://plovdiv2019.eu/bg/platform