За 11 нови случая на заразени с COVID-19 в пловдивско съобщават от Областната управа днес. Девет от тях са в село Брестовица, между които и дете на 9 години – без симптоми. Новите случаи в селото са контактни лица на обявените вчера положителни вече такива от това населено място. От общо 13-те вече болни в Брестовица, 3 са хоспитализирани. За съжаление има един починал в болница пациент– мъж на 70г. с придружаващи заболявания: исхемична болест на сърцето, артериална хипертония, сърдечна недостатъчност. Останалите заразени са под карантина, в добро състояние са и нямат симптоми.
Взето е решение и да се затвори квартала, в който живеят семействата с установени положителни проби за коронавирус.Мярката ще важи докато не излязат резултатите на всички изследвани от семейния кръг и не стане ясно, че вирусът е ограничен.
Колкото ди другите два случая от град Пловдив –става въпрос за съпругата и 10-годишното дете на мъж, работещ във Видин.Там той е диагностициран с COVID-19, но въпреки това се е прибрал при семейството си и в резултат на това и те са се заразили.
Областният управител Дани Каназирева определи това като абсолютно безотговорна постъпка.