Телевизия ТВ САТ КОМ

Засилване на мерките за безопасност, изиска РИОСВ-Пловдив от предприятията

Директорът на РИОСВ – Пловдив Ивайло Йотков даде предписание за засилване
мерките за безопасност на всички предприятия с рисков потенциал в областта, предвид продължаващите екстремно високи температури, многобройните пожари и зачестилите производствени аварии в страната. Изискано е да бъдат преразгледани  вътрешните аварийни планове на предприятията и стриктно да се спазват мерките за опазване на околната среда, заложени в одобрените Доклади за безопасност и Доклади за политиката за предотвратяване на големи аварии, включително тези, свързани с противопожарната защита и трудовата дисциплина. В предписанието се казва, че следва да се извърши извънреден инструктаж на служителите и работниците.

Регионалната инспекция изисква още да се направи анализ и при необходимост да се предложат допълнителни мерки с цел намаляване на риска и предотвратяване на аварийни ситуации, като РИОСВ – Пловдив бъде уведомена писмено за тях.

„Предприятията, класифицирани с висок и нисък рисков потенциал на
територията, контролирана от РИОСВ – Пловдив, съгласно Директивата за превенция на голями промишлени аварии и смекчаване на въздействията (Директивата „Севезо“)  са 16 на брой. Тяхната дейност е свързана със съхранение и работа с различни по вид и големи количества опасни химични вещества и смеси“, казват от екоинспекцията.

Exit mobile version