Рекорден брой спортисти от цялата страна събра състезанието по планинско колоездене и бягане, което се проведе в Асеновград. Около 250 бяха ентусиастите, които взеха участие в събитието. Общо в двете дисциплини Асеновград бе представен от 18 спортисти. От тях 13 се отличиха с призови места. „Закриването на сезона по колоездене в Асеновград, пък, ще бъде ознаменувано с есенно състезание, което ще се проведе през месец октомври.”, сподели Кирил Найденов- един от организаторите. Той допълни, че се планира този път надпреварата да е на отсрещния „баир” край реката и че там трасетата са още по интересни.
   А иначе, сезонът по планинско колоездене бе открит с първото в Асеновград състезание, на което стартът и финалът бяха позиционирани при изравнителния басейн в квартал Изток. Там се събраха близо 250 желаещи, които с нетърпение очакваха да разгледат природните красоти и забележителности на града. 90 бяха участниците в бягането, което бе с дистанция 12 километра. 145 се включиха в 16- километровото трасе на колоезденето. Ентусиастите бяха не само от Асеновград. Специално за състезанието индивидуални бегачи и колоездачи, както и представители на спортни клубове, бяха дошли от близки и далечни градове на страната- Плевен, Габрово, Пловдив, София, Несебър, Велико Търново, Стара Загора и други населени места. „Не се очакваха толкова много спортисти, но изненадата от желанието им да присъстват е изключително приятна.“, коментираха пред камерата на ТВ САТ КОМ още двама от организаторите- Мариан Велев и Диана Бижева.
   Веднага след края на спортното събитие, официално бяха наградени и първенците в двете дисциплини. Наградите и медалите връчи Георги Златев- експерт в отдел „Спорт” към Община Асеновград. Със злато от бягането в различните възрастови групи се отличиха асеновградчаните Мая Танева, Павел Найденов, Фатма Али, Алис Исмаил и Иван Ранков. Второто място в името на Асеновград си заслужиха Антонио Василев и Димитър Ранков. А трети станаха Христо Йовев и Габриела Паласкина. На 16- километровото планинско колоездене шампион от Асеновград стана Костадин Атанасов. Сребърните медали взеха асеновградчаните Мартин Шаматаев и Иван Терзиев. А със бронза се отличи Борис Найденов.