монтиране на мантинели
монтиране на мантинели

Ремонтните дейности на пътя Асеновград – Кърджали продължават, съобщиха от Община Асеновград. В момента се работи по дейности на които метеорологичните условия не влияят, а именно: поставянето на мантинели; оформяне, посипване и подравняване на банкетите с трошенокаменен материал. Работата по пътното платно ще продължи съобразно метеорологичните условия, като не се предвижда затваряне на пътя.

монтиране на мантинели
монтиране на мантинели

Рехабилитацията на този пътен участък е една от най-големите инвестиции, които държавата влага на територията на асеновградска община. Ремонтът започна през февруари миналата година и до момента освен цялостно преасфалтиране, се подмениха и бордюри и частично тротоарни настилки.

Ремонтът на стартиралия през февруари ремонт обхваща 32,8 км от второкласния път, в отсечката Черноочене-Асеновград, до границата между областите Пловдив и Кърджали, при отбивката за с. Жълт камък.

Зададеният срок за завършване на предвидените ремонтни работи беше до края ноември миналата година, но работата се проточи и в новата 2022 г.  Целият проект е на стойност около 51 500 000 лева. Финансирането е изцяло от държавния бюджет.