Асеновградската служба за пожарна безопасност е в пълна готовност за очакваните обилни снеговалежи и поледици, каза за ТВ САТ КОМ старши инспектор Щелиан Гочев.

Ст. инспектор Щелиан Гочев: „Мога да кажа, че на 100 % сме готови. Техниката ни е снабдена с необходимите  аварийно спасителни уреди и инструменти. Автомобилите са снабдени с вериги за висока проходимост, самите те са високопроходими. Всяка налична техника, например моторни триони за дърва, триони за метал и т.н. са изправни. Готови сме да режем клони, да помагаме на хората.

Имаме списък със самотно живеещи хора, на които евентуално ще трябва да се оказва помощ в случай на натрупване на голямо количество сняг. Получихме от РЗИ списък на хора, които са на хемодиализа. Имаме постоянна връзка със зам.-кмета в Общината, който отговаря за този ресор, с енергодружеството, с ВиК дружеството. Мога да успокоя хората на територията на община Асеновград, че Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението в града е готова за този период, който се очаква. Ще се отзовем навсякъде, където можем и ще помагаме на хората. Нека бъдат спокойни.

По възможност от 6 до 8-ми януари да се избягват дългите пътувания, пътувания в планините, излети и др. в този период, докато премине първо бурята, а после и последиците от големия сняг.