Site icon Телевизия ТВ САТ КОМ

РЗИ-Пловдив отново в Асеновград във връзка с приложението „еЗдраве“

Преди около една седмица служители на РЗИ-Пловдив бяха в сградата на Общината, за да съдействат на асеновградчани в осигуряването на достъп до електронните им досиета чрез новото приложение „еЗдраве“. Тогава кампанията се радваше на силен интерес. Хората се редяха на опашка, за да получат достъп до тази здравна информация, която включва извършени прегледи, изследвания, болничен престой, ваксини, издадени рецепти, кръводарявания и други подобни. Родителите получават автоматично достъп и до електронните досиета на своите деца.

При първото си посещение в Асеновград, във връзка с новата услуга, представителите на здравната инспекция обещаха, че ще дойдат отново, след като има толкова голям интерес. Така екипът на РЗИ ще посреща граждани в сградата на община Асеновград и утре – в помещението на бившата банка, намиращо се до централния вход, за времето между 10 ч. и 15 ч., без прекъсване.

Трябва да добавим, че услугата е напълно безплатна. Необходимо е единствено да се свали приложението „еЗдраве“, както и да се предостави актуален e-mail и телефонен номер, за да бъде извършено сдвояването. Електронното здравно досие се издава след предоставяне на документ за самоличност, лично.

 

Exit mobile version