Художественият пленер „Амбелино“ в Асеновград дава възможност за изява на любовта към рисуването на всички участници.Тази година в града- домакин- Асеновград беше открито неговото 16-то издание с изложба на творби- графика и живопис на Ива и Тихомир Русинови от Габрова, участници в пленера.
Ива и Тихомир са творческо семейство, художници и педагози, което е на изобразителното поприще близо 40 години. И двамата са графици по образование, но с графика на настоящия етап се занимава предимно Тихомир, докато Ива , освен с графика се представя на изложби и с живопис. Като живописец с 12 платна тя се представи и на изложбата в Асеновград.
Участието на Тихомир в съвместната изложба със съпругата му Ива в Асеновград беше с 20 прекрасни графични творби. При откриването на изложбата той сподели, че е станал художник благодарение на жена си, на нейните съвети и подкрепа.

Изложбата на Ива и Тихомир Русинови откри ръководителят на ДПА”Пъстроцвет” и организатор на пленера „Амбелино” Георги Коройчев.
При откриването на изложбата и на пленера „Амбелино” поздравителен адрес от кмета на община Асеновград д-р Емил Караиванов поднесе гл.специалист в направление „Образование” Величка Стойчева.
За присъстващите на събитието бяха и музикалните поздрави на децата- художници- Татяна Коройчева, възпитаничка на Севджан Рамадан и на сестрите Христина и Мария Илкови, възпитанички на Стойчо Каранлъков