Цитирайки думите на Антоан дьо Сент-Екзюпери ученици от 3-ти Б клас поставиха началото на честването на Деня на водата в ОУ „Ангел Кънчев“:

  „Вода! Ти нямаш нито вкус, нито цвят, нито мирис!

Човек не може да те опише , а само те вкусва, без

да те проумява. Ти не си необходимост за живота,

ти си ….. самият живот !”

  По повод Световния ден на водата третокласниците бяха подготвили интересни проекти, рисунки и демонстрации. Те разказаха за кръговрата на водата, за нейните свойства и особености, като представиха и любопитна информация за това как да я пестим.

  Пред децата бе изнесена презентация за значимостта на водата от техния преподавател Тодорка Величкова. Те от своя страна показаха, че знаят всичко за жизненоважната течност, като демонстрираха това при различни игри и викторини. За своето активно участие малчуганите също получиха подаръци от община Асеновград, а главният експерт отдел „Екология” към Общината Гюлджан Парафит им зададе различни въпроси, свързани с опазването на околната среда.

  Повече за отбелязването на Световния ден на водата в асеновградските училища „Св. св. Кирил и Методий” и „Ангел Кънчев” очаквайте утре веднага след новинарската емисия в 19:30 и 22 часа.