Тържествен строй, награждаване на военнослужещи, поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите летци и авиационни специалисти. Всичко това включваше днешният празник в авиобаза Крумово по повод нейния 54-ти рожден ден. На 27 октомври 1961 г. е издаден указът за връчване на бойното знаме на 44-ти вертолетен авиационен полк, който е и първата вертолетна авиационна част в страната.

 Командирът на Военно-въздушните сили генерал-майор Румен Радев поздрави тържествения строй по повод годишнината. Минути след това в своето приветствие бригаден генерал Петьо Мирчев, командир на 24-та авиационна база, определи служителите като най-ценния ресурс в базата. Той изтъкна, че без техните професионални качества и отдаденост на професията, дори най-новата и модерна техника би била безполезна. Мирчев не пропусна да отбележи и изпълнените задачи от 24-та авиационна база в помощ на населението в бедстващи райони, като евакуация на хора и доставка на медикаменти и провизии.

  По повод годишнината редица военнослужещи и цивилни служители в авиобазата бяха наградени за постигнати отлични професионални резултати. Някои от тях получиха предметни награди, други бяха отличени с грамоти.

   Командирът на Военно-въздушните сили генерал-майор Румен Радев се обърна към всички, служещи в авиобаза Крумово, с думите: „Днес Вие доказвате, че нашият народ може да разчита на вас и в наводнения, и в снежни стихии, и в пожари, и във всички други тежки моменти.”

 

 

   След всички отправени приветствия пред паметника на загиналите летци и авиационни специалисти бяха поднесени венци и цветя.

 

  На събитието присъстваха и ветерани – какви спомени и интригуващи истории споделиха те пред нашата камера, гледайте в рубриката Тема от деня веднага след новинарската емисия.