През 2004 г. избухва пожар в къщата на сем. Камишеви в с. Бачково. Покривът изгаря напълно, както и част от къщата. Семейството прави ремонт, който според тяхна съседка и близка роднина не е частичен, а представлява ново строителство. Така след подадена от нея жалба на проверка идват от Регионалната дирекция за национален и строителен контрол, които декларират, че строежът е незаконен.

  Според Мария Камишева извършеният на сградата ремонт няма нищо общо с ново строителство – по нейните думи е ремонтиран най-вече покривът, заграден е салонът и са поставени нови прозорци.Подкрепа на Семейство Камишеви оказват всички останали съседи, които заявиха, че ще свидетелстват където трябва, за да докажат, че къщата ще бъде неправомерно съборена.

  В крайна сметка Административният съд в Пловдив решава и а последна инстанция, че сградата е незаконна и съответно трябва да бъде съборена. Служители на РДНСК, които не пожелаха да застанат пред нашата камера, разясниха това на собствениците, като ги уведомиха, че следва те да изнесат своя багаж от имота. През изминалата седмица обаче адвокатът на семейство Камишеви – Христо Христев подава жалба до съда, с която се обжалват действията по заповедта по събаряне.  Стана ясно обаче, че дори съдът да уважи жалбата, това само би отложило самото събаряне, но заповедта за това действие не би била отменена. Ето защо Георги Камишев все пак реши да започне да изнася своята покъщнина и заяви, че вероятно ще предприеме действия по събаряне на имота със собствени средства, защото ако се стигне до принудително събаряне, то отново разходите трябва да се поемат от собствениците, което би излязло много по-скъпо.

  А самият междусъседски спор се оказва, че започва по-отдавна когато семейство Камишеви подават жалба срещу своята съседка за незаконно построена външна тоалетна. Малката постройка бива съборена, но тогава съседката „връща жеста” и от своя страна подава жалба за извършено незаконно строителство от страна на Камишеви.  Така спорът прераства до там, че към момента предстои събаряне на наследствената къща на възрастното семейство. ТВ САТ КОМ ще продължи да следи случая