Силно начало на състезателната година за каратистите от СК „Хамон” Асеновград. Два медала – златен и сребърен спечелиха две от състезателките в клуба на провелото се преди дни Национално първенство за мъже и жени, което се проведе в София.

При много силна конкуренция двете състезателки на „Хамон” – Веселина Чирпанлиева и Атанаска Андонова, достигнаха до финал и завоюваха златен и сребърен медал. Венелина Симеонова също се представи много достойно, но не успя да достигне до призовата стълбичка.

Веси Чирпанлиева – златен медал

„Доволни сме от представянето. Надяваме се и треньорите ни да са доволни!“, коментираха медалистките. Те се състезаваха в дисциплината ката при доста сериозна конкуренция.

Атанаска Андонова – сребърен медал

Първото състезание за 2020 г. за нас приключи с доста добър успех, коментира Веси Чирпанлиева, която се класира на първо място и грабна златен медал. Финалът се изигра от мен и моята съотборничка (Атанаска Андонова), каза още тя. „За нас нямаше значение коя ще бъде първа, коя втора, важното беше, че и златото и среброто са в нашия клуб. Благодарение на подкрепата, която имахме от съотборниците ни и от нашите треньори, успяхме да го направим. Те са хората, които често вярват в нас повече, отколкото ние самите вярваме в себе си.“

По принцип се състезавам във възрастова група до 18 години, но тази година взех участие при мъже и жени, каза още носителката на златния медал. След усилена подготовка успях да стигна до финала, така че съм доволна от себе си.

Венелина Симеонова (в ляво) и Атанаска Андонова (в дясно)

„Представихме се много добре – асеновградски финал.“ Така коментира представянето на отбора сенсей Петко Чирпанлиев, треньор в клуба. „Технически сме много добре подготвени, те го доказаха.“

Петко Чирпанлиев – треньор

Следващият месец пред „Хамон“ предстои състезание в Севлиево – кадети и юноши. През април ги очакват три състезания: Европейско първенство в Грузия, Национално първенство за мъже и жени „Мадарски конник“ и от 22-ти до 27-ми април в Швейцария, където участие ще вземат 7 или 8 състезатели от клуба. Все още не са ясни участниците в националния отбор, който ще представи страната на Европейското в Грузия, коментира треньорът. Националното първенство за мъже и жени, което се проведе в София миналия уикенд, беше и квалификация за Европейското. До 10 март ще станат известни избраните, които ще пътуват за Грузия и какво ще бъде нашето участие в националния отбор, каза още Чирпанлиев.

В началото на май 40 или 50 състезатели от „Хамон“ ще участват на състезания в Шумен. Това ще е най-голямото състезание за възрастовите групи 10-12-14 години.