140 възрастни хора към Домашния социален патронаж в Асеновград и тази година ще получат картички за празниците, ръчно изработени от сръчни детски ръце. Децата от 7 „а“ клас към ОУ „Ангел Кънчев“ и тяхната класна ръководителка, Елена Кирова, поеха инициативата от минали години на Център МИРА и продължиха техния добър пример.

В няколко поредни години деца от асеновградски училища и детски градини, по инициатива на сдружението, изработваха коледни картички за възрастните хора. Тази година с тази задача се зае 7-ми „а“ клас.

На 23 декември заедно с топлия обяд до 140 възрастни ще стигнат и 140 топли детски усмивки, 140 сърдечни благопожелания за здраве и по-добри бъдни дни, в ръчно изработени от учениците 140 поздравителни картички.

28-те възпитаници на училище „Ангел Кънчев” и класната им, Елена Кирова ще стоплят Коледата на непознати. Защото няма нищо по-добро и по-достойно за уважение от това да зарадваш някого, когото не познаваш, просто така – да го накараш да се почувства щастлив, дори да не видиш радостта в очите му. Да направиш и неговите празници по-топли и споделени.

Ето го и 7-ми „а“:

Елена Кирова, кл. ръководител на 7.а клас

Ученици:
Александър Аргиров
Апостолия Кацавуни
Божидар Костадинов
Георги Атанасов
Георги Струменлиев
Георги Георгиев
Даниел Донев
Диана Терзиева
Димана Новакова
Емилия Марчева
Жаклин Янкова
Иван Велков
Ивета Маринова
Ирина Терзиева
Константин Струменлиев
Константина Чакърова
Костадин Цветански
Лора Гешева
Мария-Магдалена Арнаудова
Михаела Лозанова
Никол Пейкова
Теодора Митева
Томас Хубенов
Фани Мирчева
Христина Петрова
Християн Хаджиев
Христо Иванов
Христо Червенлиев