Десетки хора се събраха в съботния следобед на центъра на асеновградското село Добростан. Поводът бе организирано събрание с цел обсъждане на предстоящо строителство на овцеферма в рамките на имот, представлявал гробищен парк.  Жителите на селото протестират също така и че самият парцел, на който предстои да бъде изградена овцефермата, е в непосредствена близост до къщи и дворни места.

    Йорданка Новакова е била кметски наместник в с. Добростан по времето когато спорният общински имот е продаден. Ето защо голяма част от недоволните жители на селото обвиняват нея за това, че ще се ивършва строителство върху стар гробищен парк. Така преди да започне събранието някои от тях се опитаха да я потърсят в дома й за коментар, но по техните думи „тя се крие и не говори по темата”. Неин заместник към момента е Ели Корбетова. Тя също се опита да се свърже с Новакова по телефона, но безуспешно. Настоящият кметски наместник всъщност обясни, че след като един от жителите на селото е подал жалба срещу въпросното изграждане на овцеферма, тя е сигнализирала Община Асеновград. „Все още не е ясно дали процедурата ще бъде спряна”, коментира Корбетова.

  Повече по темата очаквайте тази вечер в новинарската емисия на телевизия ТВ САТ КОМ  от 19:30 и 22 часа, както и в рубриката Тема от деня.