Протестите на полицаите няма да спрат, докато не бъдат изпълнени техните искания. „Да покажем, че заедно можем повече, да дадем шанс на сигурността в България” са само част от призивите, които отправят от Синдикалната федерация на служителите в МВР. Те приканват всички да се включат в организирания на 8 ноември от 13 часа протест на площад „Народно събрание“. В него ще участват и полицаи от Районното управление в Асеновград. А исканията, които отправят от федерацията са следните:

Незабавно  оттегляне на законопроекта на Закон за държавния бюджет на Република България за 2016 в частта му, засягащ социални права на служителите в Сектор „Сигурност“.

 Право на колективен трудов договор за държавните служители в Сектор „Сигурност“.

Право на синдикалните организации в Сектор „Сигурност“ да се присъединяват в национално представителни синдикални организации.

Обвързване на заплатите в Сектор „Сигурност“ със социално измерим критерий – средната работна заплата за страната.

  Междувременно днес премиерът Бойко Борисов, след срещата си с главния секретар на МВР Георги Костов, заяви, че: „Социалните придобивки на полицаите се запазват. Това се отнася както за заплатите за прослужено време при пенсиониране, така и за порциона“. А предложените социални рестрикции ще се отнасят за всички новопостъпващи в системата.