След като вече два пъти (през 2015 г. и 2016 г.) асеновградчанката Станимира Петрова спечели Купа „Странджа“, към днешна дата тя е на крачка от трети успех на Международния боксов турнир, който се провежда в зала „София“. Станимира  стана първата българска финалистка на турнира, след като днес следобяд надделя категорично с 5-0 съдийски гласа над класната си италианска съперничка Ирма Теста в категория до 57 кг. По-късно стана ясно, че във финалните битки утре ще участват трима българи – Станимира Петрова, заедно с Даниел Асенов и Петър Белберов, като всеки един от родните ни спортисти спечели своите полуфинални срещи днес с по 5:0 съдийски гласа.

В боксовия турнир участват над 300 боксьори от 39 държави, сред тях европейски и световни шампиони, както и олимпийски медалисти.

Финалите започват утре от 14 ч. в зала „София“, като Станимира ще се изправи срещу Лакрамиоара Перижок от Румъния. Румънката се класира без игра за последната фаза. Тя отстрани българката Марина Сивенова в предварителния кръг на 13-ти февруари.