Около два месеца след започване на частичния ремонт на стадион „Шипка” към днешна дата той вече е приключен. Поставени са над 500 седалки, завършени са новопоставеният парапет и бетоновите стъпала. Особено важно за облика на стадиона е поливната система, която се оказа, че дълго време е била запушена, а сега тя е възстановена. Така зелените площи на стадиона са наистина зелени, посочи кметът д-р Христо Грудев.
На стадиона вече има и поставена охрана, която ще следи за нарушители в рамките на деня, не се допуска и разходката на домашни любимци там – нещо, което искаха от футболния клуб.
Ремонтът е за около 60 хил.лв., след време, при финасова възможност, ще се поставят още седалки и ще се извършат още строително-ремонтни дейности, допълни кметът. Той припомни и за ситуацията с помощното игрище към стадион „Шипка”, както и че все още се очаква решението на собствениците с реституираните имоти.
Собствениците на въпросния имот са четирима души, които трябва да се разберат и помежду си, и съответно да уведомят Общината за своето решение. В същото време градоначалникът поясни и че се готви проект за изграждане на съвременно спортно съоръжение на изхода на Асеновград в посока с. Болярци, тъй като там има около 42 декара общинска земя и е удачно тя да се използва като спортно съоръжение, което да се поддържа и охранява по-лесно, като отговаря на съвременните изисквания.