„Почетен гражданин“ на Асеновград официално стана световната шампионка по бокс Станимира Петрова. Призът й бе връчен на тържествена церемония по награждаването на „Десетте най- добри асеновградски спортисти за 2014 г.“, която се проведе пред цялата спортна гилдия на града снощи.
   „За мен е чест да получа това звание, защото най- големият успех е оцененият!“ С тези думи Станимира Петрова прие титлата „Почетен гражданин“ на Асеновград, която й бе връчена от кмета доктор Емил Караиванов. Той представи и нейна кратка биография с постиженията й, а председателят на Общинския съвет доктор Шуманов изчете решението, с което съветниците приеха на 54- то си редовно заседание удостояването на Станимира Петрова с почетното звание. Освен, че й връчи титлата, градоначалникът на Асеновград припомни и нейните успехи: „Станимира Николаева Петрова влезе в историята на спорта ни като първата българка, станала световен шампион по бокс за жени. На първенството на планетата в Джеджу, Република Южна Корея, тя спечели титлата в категория до 54 килограма, като победи безапелационно с 2:0 съдийски гласа своята титулувана съперничка от Италия. Станимира Петрова е родена на 16.12.1990 г. в Асеновград. През 1998 г. започва да се занимава с таекуон- до. Първи треньор на бъдещата световна шампионка е Георги Шишков, с когото печелят медали от европейски, балкански и държавни първенства, както и от редица престижни международни турнири. Отличната подготовка, която получава от този спорт, й дава възможност само за две години в бокса да постигне този невероятен успех- световен шампион. Благодарение на нея, асеновградският спорт постигна нов връх в своето развитие. Станимира Петрова зае заслужено мястото си в славния асеновградски и български спорт. Нейното име се нареди до имената на Йордан Митков, Севдалин Маринов, Боянка Костова, Трендафил Стойчев, Пламен Желязков и още много други именити спортисти от нашия град.”. Пред камерата ни 24- годишната боксьорка сподели още, че се вълнува изключително много. Тя допълни, че чувайки химна, който отново звучи в нейна чест, си спомня заветната дата, в която си спечели световната титла. Освен званието и трофеят „Почетен гражданин“, Петрова получи и плакет „Асеновград“, почетна грамота, букети с цветя, подаръци от цялото общинско ръководство, както и множество поздравления от близки и приятели и от всички присъстващи именити спортисти на Асеновград.
   Нейният първи треньор Георги Шишков, който я придружаваше на спортното събитие снощи, също бе отличен и награден за популяризиране на асеновградския спорт на европейско и световно ниво.