Община Асеновград започва ремонт на „Пешеходния мост“ в града. Поради тази причина от понеделник (29.03.21 г.) съоръжението ще бъде затворено за движение. Предстои цялостна подмяна на настилката с нова неплъзгаща такава.

Ремонтът ще продължи 10 дни. Настилката на „Пешеходния мост“ в Асеновград се нуждае от спешно обновяване, тъй като с годините се е компрометирала, вследствие почистването на снегове и обработка със солни смеси. Жителите на община Асеновград могат да ползват обходните маршрути за преминаване от другия край на река Чая, а именно – мостът до ОУ „Христо Ботев“ („Железният мост“) и този, при Старата пловдивска автогара. Призовават се гражданите, да не паркират автомобилите си в пространството до светофара при „Пешеходния мост“, с цел да не се възпрепятства товаро-разтоварителните дейности на строителни материали и ремонтните работи.

От общинска администрация припомнят, че в предишния мандат на доктор Христо Грудев, като кмет на Асеновград, същият този мост беше изцяло съборен и изграден наново, какъвто е в сегашния му вид.