Макси

Повече от половината такса за чипиране на домашни любимци ще бъде поета от Община Асеновград, съобщиха от градската управа.

Стартира кампанията за заплащане на таксите за домашни кучета в Асеновград, като срокът за регистрация и плащане е до 31.03.2022 г., обявиха от общинска администрация. От там уточняват, че промяна в стойността на таксата няма да има и през настоящата година тя ще е в размер на 18 лева.

Общо 16 са подадените декларации от началото на 2022 г. до настоящият момент.

За да мотивират гражданите да регистрират домашните си любимци и съответно – те да бъдат чипирани в оторизирани клиники, общината стартира нова кампания, а именно- финансово облекчение за собствениците на първите 100 кучета, които бъдат регистрирани. При тях е предвидено повече от половината сума за поставянето на чип, да бъде поета от Общината. За тази цел институцията ще работи с две ветеринарни клиники. Преди да регистрират кучетата си, собствениците следва да се свържат с отдел „Екология и околна среда“, за да бъдат записани и насочени къде могат да отидат да чипират домашния си любимец, за да им бъде направена отстъпка в цената.