Традиционният събор, на който присъстват стотици ловци и риболовци, се провежда вече над 20 години.  Ловно-стрелкови комплекс „40-те извора“ е мястото, където и тази година се проведе състезание по ловна стрелба, състезание по улов на риба, както и екстериорна изложба на кучета. Ловно-рибарско дружество „Сокол- Асеновград” винаги организира събора покрай майските празници в Асеновград. Председателят на дружеството д-р Георги Хаджиламбрев, сподели с нас, че денят, в който се събират заедно ловци и риболовци, се е превърнал в истински празник за тях. Той заяви, че е щастлив от факта, че през последните няколко години ловците осъзнаха своята активна дейност в опазването на дивеча и неговото разумно ползване.

  Председателят на Общински съвет-Асеновград д-р Светозар Шуманов, който отбеляза, че редовно присъства на този събор, отправи пожелание към всички ловци и риболовци – да има дивеч и в същото време по-малко бракониери.

  Разбира се един събор не може да се размине и без весела част – наздраве на всички ловци и риболовци. Целият екип на телевизия ТВ САТ КОМ  ви пожелава „Наслука!”