Стотици хора се събраха днес в парка до паметника на Цар Иван Асен II в Асеновград, за да се включат в похода до хижа „Марциганица”, организиран от сдружение „Устремени” и Общината. Под звуците на песни, възпяващи Асеновград, ентусиастите се подготвяха за тръгване, прибираха част от багажа си в осигурения за целта бус, поздравяваха се и бяха нетърпеливи да потеглят към 24-километровото приключение. За около 8 часа планинарите трябва да достигнат крайната точка, като всеки може да спира за почивка когато реши, коментираха организаторите. Те не пропуснаха да споделят с нас, че са изключително доволни и щастливи, че толкова много хора от цялата страна са проявили интерес към днешния поход, неслучайно именуван „Асеновградски върхове и пътеки”.

  В парка имаше и импровизиран информационен център, за всеки, който желае да разбере повече за похода или да получи брошура. А Ивайло Мирчев от Общинско предприятие „Туризъм” поздрави всички минути предида се отправят към хижа „Марциганица” и им пожела приятно прекарване, като получи бурни аплодисменти.

 

  В продължение на близо час в парка прииждаха хора, не липсваха и четириноги, които също бяха нетърпеливи да поемат на път.

Повече за мероприятието гледайте този понеделник в новинарската емисия на телевизия ТВ САТ КОМ.