Това е вторият етап на традиционната акция „Зима“, която има за цел да насочи вниманието към толерантността на пътя и поведението на водачите и пешеходците, участващи в движението по пътищата.
Поради нарасналия брой загинали деца на пътя, кампанията е насочена предимно към тях, и е под наслов ,, Облечи се цветно! Запази живота си на пътя!“. Пътна полиция призовава децата да обличат предимно цветни дрехи, за да може шофьорите по-лесно да ги виждат, особено през зимата, когато по-рано се стъмва. Апел е отправен и към всички пешеходци, да използват предимно подлезите и надлезите, както и да пресичат на пешеходни пътеки.
От 11 до 20 ноември в цялата страна се провежда кампанията ,,Пешеходци и водачи за толерантност на пътя”. Пътните полицаи съблюдават за правилното поведение на всички участници в движението. Целта е да се напомни, че всички те имат отговорност за случващото се на пътя. Според закона в момента, пешеходец, който прескача през парапети и мантинели, или минава на червено се глобява с 50 лева. За всички други нарушения, санкцията е 20 лева. Пешеходците трябва да знаят своите задължения и отговорности като участници в движението, апелират от МВР.
А на всички водачи на пътни превозни средства се припомня, че е изключително важно да намаляват скоростта, когато на и край платното се намира пешеходец, особено дете, както и да шофират с безопасна скорост, за да не се стигне до опасна ситуация или пътна злополука.