Само след няколко часа ще изпратим 2017-а и ще посрещнем новата 2018-та година. Според китайския календар, все още сме под влиянието на Червения огнен петел. На 16 февруари Петелът ще отстъпи място на Жълтото земно куче под чието влияние ще останем до 4-ти февруари 2019 година.
Хората, родени в Годината на кучето (1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018), притежават най-добрите черти на човешката природа. Те са честни, приятелски настроени, лоялни, умни, великодушни и имат силно чувство за отговорност. От негативна гледна точка, те могат да бъдат студени, ужасно упорити, критични към другите и не са добри в социалните дейности.
Китайският хороскоп показва, че след огромните предизвикателства през последните две години, Годината на жълтото земно куче може да се очаква да бъде много по-малко драматична за всички животински символи. Тъй като Кучето е животно на действието, това ще бъде добра година във всяко отношение, но и изтощителна. Ще бъдем щастливи, но разочаровани, отпочинали, все още уморени, весели.
„Планиране“, „отлагане“ и „небрежност“ са думи, които ще трябва да премахнете от речника си в Годината на жълтото куче. Кучето ще ускори инициирането на всичко, но това в същото време ще доведе до натиск и стрес в ежедневието.

За хората, родени под знака на Кучето, 2018-а ще е много добра година по отношение на финансовите аспекти, но много трудна от гледна точка на здравето.

Конструктивен и ефективен мислител, Кучето напредва трудно, но с много добре дефинирана цел. То е посветено на неговия идеал, но винаги ще се съобрази с правилата, определени от мнозинството. Поради високото си ниво на морал и своя идеализъм, то има тенденция да надхвърля границите си и може да изисква прекомерна лоялност и послушание от другите.

Кучето не е сантиментално, но е добър борец и добър настойник. Никога няма да допусне поражение или неуспех да го свали, но то няма и да се самозабрави, след като постигне успех.

Годината на жълтото земно куче е година на социална промяна, а също и промяна в начина, по който живеем живота си. Ще забележим промени относно това ка се храним, относно нашите навици.

Под егидата на символа Куче, новата година обещава отвореност, толерантност и иновации, положителни промени. Всички ще имаме възможността да подобрим живота си и да го направим по-красив, но не и с цената на мързелуване.

По отношение на любовта ще задуха така чаканият вятър на промяната и ще видите редица промени в любовния ви живот. Това е времето на самотните, търсещи любов, които ще трябва да се доверят на чувствата си. Ще има повече бракове, както и повече бебета.