Днес стартира Републиканското първенство по вдигане на тежести. Първият кръг от шампионата се проведе в Асеновград през месец март, вторият кръг започва днес в град Хасково и ще продължи до края на седмицата.

Около 20 състезатели от асеновградския Спортен клуб по вдигане на тежести „Асеновец“ ще вземат участие в републиканското първенство. Те вече са в Хасково, тъй като вторият кръг от шампионата стартира днес. Клубът от Асеновград ще има отбори при децата, кадетите, кадетките и юношите. Традиционно от подобни първенства асеновградските щангисти се прибират с множество отличия, както в личното, така и в отборното класиране. Треньорът на клуба Лъчезар Кишкилов сподели с нас, че и сега се надява на добро представяне.
В самото Държавно първенство се очаква да вземат участие около 400 състезатели от различни клубове в страната, така че конкуренцията отново ще е голяма. Предстои да разберем как ще се представят асеновградчани, което ще стане ясно след края на шампионата на 27-ми ноември в неделя.