Според хронограмата на ЦИК за изборите за народни представители, които ще се проведат на 27-ми октомври, от утре 2-ри септември започва регистрацията на партиите. Тя ще продължи до 11-ти септември. Другите важни дати са 24-ти септември, до когато могат да се правят промени в листите с кандидати. До 16-ти септември, не по-късно от 40 дни преди изборния ден, инициативните комитети подават заявления за регистрация пред РИК.

До 18-ти септември кметовете на общини изпращат покани до парламентарно представените партии и коалиции за консултации за състави на СИК. Денят, часът и мястото на провеждането им се съобщават публично и се публикуват на интернет страницата на съответната община не по-късно от три дни преди провеждането им.

До 25-ти септември ЦИК определя чрез жребий поредните номера в бюлетината, с които регистрираните партии и коалиции ще се явят на изборите за 51-во Народно събрание.  На 26-ти септември ЦИК утвърждава техническия образец и защитата на бюлетината и кочана.

Предизборната кампания започва на в 00:00 ч.на 27-ми септември и приключва в 24:00 ч. на 25-ти октомври. 26-ти октомври ще е ден за размисъл преди изборите за Народни представители, които ще се проведат на 27-ми октомври.