За общо 19 области от страната днес са в сила предупредителни кодове за опасно време, информират от НИМХ. Оранжев код за силен вятър е обявен за 14 области – Видинска, Монтанска Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Търговищка, Разградска, Шуменска, Силистренска, Добричка и Варненска. За останалите – Благоевградска, Кюстендилска, Пернишка, София-област и София-град, обявеният код за силен вятър е жълт.
Днес ще бъде предимно слънчево, но след обяд от северозапад ще започне увеличение на облачността, а вечерта и превалявания. Вятърът временно ще се ориентира от запад-югозапад, в Източна България ще е умерен до силен. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°..
През нощта срещу понеделник на много места ще превали дъжд, а вятърът отново ще се ориентира от запад-северозапад, значително ще се усили и в Дунавската равнина ще бъде силен и бурен. С него ще нахлува студен въздух.

За утре предупредителни кодове за силен вятър ще са в сила за цялата страна. В северната част на страната обявеният предупредителен код е оранжев, а в южната – жълт