Багери, валяци и самосвали започнаха работа по изграждане на терена на новото футболно игрище в двора на СУ „Отец Паисий“ в град Куклен.

Средствата за футболната площадка са осигурени по спечелен проект по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ на мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от ПРСР 2014-2020 г., съфинансирана от ЕЗФРСР“ за Проект „Реконструкция, оборудване и обзавеждане на футболно игрище на малко поле в двора на
СУ „Отец Паисий“, сключен между Община Куклен и ДФ „Земеделие“.

Общата цел на проекта да се подобрят условията за живот, привлекателността и възможностите на населените места, чрез развитие на туризъм, задържане на младите и предприемчиви жители на общината.
По проекта основно ще се реконструира съществуващо спортно игрище за футбол на малко поле, разположено в двора на СУ“Отец Паисий“.
Съществуващото асфалтово покритие е премахнато, а за настилка на игрището е предвидена изкуствена трева с височина 20 мм. Площадката ще е оградена с метална ограда от пластифицирана метална мрежа с височина
4,00 м. В зоната зад вратите ще бъде поставена допълнително текстилна мрежа до височина б,00 м.
Обща стойност на проекта е 72 892,32 лева, а дейностите по изграждането на игрището трябва да
приключат до края на месец март 2021г.
Кметът на град Куклен Мария Белчева каза за ТВ САТ КОМ, че при добро време, игрището ще бъде готово след до две седмици.