След десет дена, за трета поредна година, ще бъде дадено началото на похода „Асеновградски върхове и пътеки”. Любители на природата и планинските приключения от различни краища на страната изявяват желание да се включат в него. Тази година избраните дни за похода са 9-10 юни. Мястото на тръгване е отново паметникът на Цар Иван Асен II в града. Организаторите – сдружение „Устремени”, припомниха, че маршрутът минава през едни от най-красивите панорамни пътеки и параклиси, през резервата Червената стена.  Планува се и палатков лагер в района до хижа Марциганица. Те информират, че по традиция се предлагат и следните безплатни услуги:
– Извозване на багаж (палатки, спални чували) на заявилите желание за нощувка в палатковия лагер, връщане на багажа обратно в Асеновград на другия ден, както и  автобуси от хижа Марциганица. за включилите се само за единия ден.
Организаторите припомнят, че трасето е дълго близо 24 километра, а в похода може да се включат и хора, които нямат много опит в изминаването на подобни маршрути.