Автор: Ирина Иванова

Петър Динчев е един от онези български писатели, чието творчество е изключително четивно и докосва душата. Заради големия обхват на темите и чистотата на претворяването им, поезията му се определя като многогласна и истински българска, наподобяваща трудно проходима планина, в чиито дипли се разгръща обаятелна чистота и сърдечност на тоновете, топлота и голяма любов към красотата на природата и човешките взаимоотношения, спокойна мъдрост на висок глас, родолюбие и преданост към България.
Доказателство за това са множеството престижни награди за поезия, присъдени му от Съюза на българските писатели, от Съюза на българските журналисти, от национални конкурси, ордените „1300 години България” ,”Кирил и Методий” и още, и още…
Но най- голямата награда за писателя е обичта на читателите и удостояването му със званието „Почетен гражданин на Асеновград” през 2018 година.

Поетичната вечер с писателя Петър Динчев се състоя в Градската библиотека на Асеновград. На нея Петър Динчев беше представен от Иванка Янкова, прозвучаха стихове на поета, поднесени от ЛК „Орфей” при НЧ „Св.преп.П.Хилендарски”, творецът отговори на редица въпроси, свързани с писането, свои житейски виждания и др., а певицата Севджан Рамадан изпя песен на съпругата на поета- Бойка Присадова.

Културното събитие събра десетки приятели, почитатели на писателя, множество асеновградчани, сред които беше и кметът на община Асеновград д-р Емил Караиванов.
Петър Динчев получи поздравления и цветя от Председателя на ОбС Асеновград Драгомир Георгиев, от творците Елена Хайтова, Калин Калинов, Филип Марински и много други.
По- подробен материал от събитието очаквайте в предаването на ТВ САТ КОМ „Арт нюанси”.