Любимата на не едно или две поколения българи- Стоянка Мутафова пристигна в Асеновград, придружавана от дъщеря си- Мария Грубешлиева – Муки, автор на биографичната книга на актрисата „Добър вечер, столетие мое”. Макар и на 97 години примата на българския театър продължава да излъчва харизматичност , да е със завиден дух и чувство за хумор, констатира нашият екип още при посрещането на актрисата пред НЧ”Родолюбие” в Асеновград.

Стоянка Мутафова е запазила живи спомените си от живота си в Асеновград по времето, когато семейството й е било евакуирано тук. Ето защо всеки път, когато стъпи на територията на града тя се вълнува приятно.

Театърът е смисълът на живота на Мутафова и тя никога не е съжалила, че е избрала този свой житейски път, където е изживяла незабравими мигове с най-добрите си сценични партньори и приятели- Георги Калоянчев, Георги Парцалев, Невена Коканова и др. Емоцията да играе не я напуска и в настоящата й достолепна възраст.

С емоция продължава да играе в няколко постановки и не слиза от театралната сцената. „На сцената с мен става чудо.Ставам енергична, краката ми стъпват другояче”, сподели голямата актриса.

Биографичната книга „Добър вечер, столетие мое” беше представена в зрителната зала на НЧ”Родолюбие- 1873” от Евгени Боянов, Стоянка Мутафова и Мария Грубешлиева. Бяха прочетени откъси от творбата и споделени спомени.

Специален поздрав за актрисата отправи театралната трупа на НЧ” Родолюбие” с откъс от постановката „Баба Гицка”, който беше високо оценен от Мутафова.

Кралицата на българския театър получи поздравителен адрес от кмета на община Асеновград, поднесен от зам.кмета Мария Вълканова, а така също беше удостоена и с плакат „Асеновград”.