Днес Военно формирование 24490-Асеновград отбеляза тържествено Деня на сухопътните войски на площад „Акад. Н. Хайтов”. Специални гости на празника бяха кметът на община Асеновград д-р Емил Караиванов, архиерейският наместник на асеновградска духовна околия стафрофорен свещеноиконом Йордан Георгиев, управителят на МБАЛ-Асеновград д-р Иван Червенков и началникът на РУ „Полиция” Светлозар Масурски.

Полк. Лъчезар Мишев поздрави военнослужещите, като им пожела здраве и благополучие.

Д-р Емил Караиванов отправи своето приветствие към командира на 4-ти артилерийски полк полковник Лъчезар Мишев, офицерите, сержантите, военнослужещите, асеновградчаните и гостите на града по повод професионалния им празник. „Изказвам своята благодарност за съвместната ни работа и съдействието на военното формирование 24490, като подчертавам, че всички значими културни и обществени мероприятия в общината се провеждат с безценната помощ и съдействие на военнослужещите”, сподели още д-р Караиванов.

По случай Празника на сухопътните войски на военнослужещи за отлично изпълнение на служебните си задължения и участие в спортните състезания бяха връчени почетни грамоти и купа от командира на 4-ти артилерийски полк полковник Лъчезар Мишев.

Празничният ден приключи с концерт на духовия оркестър на Военновъздушните сили.

Утре в асеновградското поделение е обявен ден на отворените врати.