ОбС Асеновград
ОбС Асеновград

Дали на днешното си заседание Общинският съвет на Асеновград не е в нарушение затова, че заседава присъствено и че не се изисква зелен сертификат от съветниците, попита в началото на сесията, съветникът от БСП, д-р Емил Караиванов. Той поиска от председателя на ОбС, от кмета, или от юрист на съвета, да му бъде отговорено дали ако е така, взетите днес решения няма да бъдат върнати за преразглеждане.

Караиванов попита още защо чак сега събират работните таблети за гласуване на съветниците, за да им се инсталира програма за гласуване в режим онлайн.

Според кмета на общината, Христо Грудев, това, че заседанието е присъствено не е в нарушение на правния ред. В същия дух бе и изказването на председателя на ОбС, Драгомир Георгиев.

Юристът на Общинския съвет Денис Мустафа също заяви, че според нея заседанието не е в разрез с въведената министерска Заповед за временните противоепидемични мерки. По думите й това е въпрос на тълкуване и няма отношение към Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА).

Кметът призова гражданите да не се колебаят да се ваксинират, като това, каза той, е единственият начин да се справим с пандемичната ситуация. На свой ред със същият призив за ваксиниране, от трибуната апелира и д-р Караиванов, последван от председателя на ОбС, Драгомир Георгиев.