Възпитаници на Професионална гимназия „Цар Иван Асен II” чакат с нетърпение областните ученически игри по футбол, след като се класираха на първо място на общинско ниво. Те станаха първенци в категориите юноши 8-10 клас и юноши 11-12 клас.   

  Общинските ученически игри по футбол се проведоха от 30 ноември до 2-ри декември миналата година на стадион „Шипка” в Асеновград. Оттогава до днешна дата възпитаниците на асеновградската гимназия, известна като „Цветните” не спират да тренират, за да се подготвят за игрите на областно ниво. Камен Куцев, учител по физическо възпитание в ПГ„Цар Иван Асен II”, сподели, че тази година има голям шанс момчетата и в двете възрастови групи да се класират на финал и да заемат призови места сред най-добрите ученически отбори в страната.

  Директорът на професионалната гимназия Йордан Диков също заяви, че е много горд с момчетата. Той допълни още, че по повод предстоящия патронен празник на гимназията през следващата седмица ще бъдат организирани срещи по волейбол между ПГ„Цар Иван Асен II” и СОУ „Св. св. Кирил и Методий”, както и по футбол между двата отбора от „Цветните” победители в общинските игри.