Вече са възстановени част от стенописите в една от най-големите църкви в Асеновград „Свети Атанасий”. Миряни се включиха с финансова подкрепа за изрисуването на нарушените и почернели стенописи в храма. Асеновградските художници Екатерина Чавдарова и Георги Илиев се заеха със задачата по възстановяването им. За довършването им, обаче са нужни още средства. Църковното настоятелство се обръща към всички благочестиви християни с молба за подкрепа:

„Дълги години църковните свещи се палеха на свещниците, които седяха пред иконостаса. Това доведе до опушване и замърсяване на стените. Църковното настоятелство реши да промени това и премести свещниците под балкона. Направихме аспирация, която да отвежда пушека от свещите.

През 2010 година с Благословението на Пловдивския митрополит Николай започнахме възстановяването на стенописите в Светия Олтар. За да възвърнем блясъка и красотата на този стар български храм са необходими страшно много средства, които не притежаваме.

Обръщаме се към всички родолюбиви българи да помогнат с парични средства за възстановяване на останалата част от стенописите в храма, за което предварително благодарим”