Особено забавни за децата бяха днес зъболекарските прегледи в Асеновград. По повод празника за малчуганите бяха предвидени много изненади, пристъпвайки в кабинета и сядайки на иначе така страшния зъболекарски стол. За поредното такова мероприятие на 1-ви юни разказа пред нашата камера д-р Марияна Шуманова. Тя сподели, че целта на прегледите на Деня на детето е да се организира едно посещение под формата на игра, така че когато се наложи да се лекуват зъбките, малчуганите да са спокойни. 

  На децата днес бяха раздадени и изключително полезни интересни брошури. В тях имаше информация за въздействието на газираните напитки и сладките изделия върху емайла на зъбките, както и за значението на конеца за зъби при почистването им. Д-р Шуманова напомни, че измиването на зъбките само с четка и паста не е достатъчно, тъй като между тях остават бактерии, които задължително трябва да се почистят с конец.

  Първият преглед при зъболекар е добре да бъде направен още на възраст между 2 и 3 години, уточни д-р Шуманова. Тя добави и че е добре родителите да подготвят предварително детето преди самото посещение, за да може то да бъде максимално спокойно. А след днешните забавни посещения в зъболекарския кабинет, малчуганите получиха, както важни препоръки и съвети, така и много подаръци.