Във връзка с осъществяването на „Проект за рехабилитацията на водоснабдителната и канализационната мрежа с изграждане на Пречиствателна станция за отпадни води“ в гр. Асеновград от градската управа уведомяват, че е извършена временна организация на движението на моторни превозни средства по част от уличната мрежа на гр. Асеновград.

За периода от 10.01.2017г.  до 01.05.2017 г. се затваря за движение на транзитно преминаващи тежкотоварни моторни превозни средства по северния околовръстен път на Асеновград в участъка от кръстовището на ул. „Княз Борис I“ с ул. „Александър Стамболийски“ /цех Амбелино/ до отклонението за сградата на подстанция Станимака. Общата дължина на участъка е около 1200 м.

Строително-монтажните работи ще започнат в посока от отклонението  за подстанцията към кръстовището на ул. „Княз Борис I“ с ул. „Александър Стамболийски“, като ще се извършват поетапно върху строителни участъци от около 30 м. Организацията на движението предвижда ограничен достъп на моторни превозни средства до имотите, находящи се пред и след конкретния строителен участък.

За транзитно преминаващите моторни превозни средства и тежкотоварни автомобили в гр. Асеновград от гр. Пловдив, с. Поповица, гр. Хасково и  гр. Кърджали е създаден обходен маршрут през с. Болярци, с. Караджово, с. Катуница, с. Ягодово, с. Крумово.

Движението на леки и лекотоварни автомобили ще се извършва от двете страни на участъка, в който се извършват ремонтни дейности. Движението по трасето в съответната посока ще бъде възможно само до маркираното място на извършване на ремонтните работи и обратно. Ремонтът на всеки затворен участък ще трае около 4 – 5 дни, същият ще се отваря за движение и ще се затварят следващите 20 метра от трасето.

От Община Асеновград призовават всички участници в движението за повишено внимание, стриктно спазване на пътната сигнализация и указанията на изпълнителя, за да не се възпрепятства извършването на ремонтните дейности и да не се създават предпоставки за пътно-транспортни произшествия.