БК „Асеновец 2005” се класира за финалите на държавното първенство за кадетки до 16 г. след като постигна 4 победи в 4-те си мача, които изигра на зонален етап. Така тимът от Асеновград се нареди сред осемте най-добри отбора в страната. Асеновградчани се паднаха в една група с отборите на Славия, Монтана и Левски, като постигнаха паметни победи срещу трите съперника в изключително оспорвани мачове. На полуфинала Асеновец излезе срещу Миньор Перник и постигна убедителна победа. Така последва финалът срещу софийския отбор Шампион. За съжаление сякаш силите вече не стигнаха на момичетата от Асеновград – след преодоляването на толкова трудни съперници да се справят и с последния такъв за спечелването на златния медал.  

    В крайна сметка асеновградчани грабват среброто на турнира. Не трябва и да забравяме обаче , че асеновградският клуб е един от 4-те в България, които се класират за финалите на държавните първенства във всички възрасти –  до 12, 14, 16 и 19 години.

  Сега представителите на „Асеновец” във възрастова група до 14 години предстои да изиграят своите мачове на държавното първенство.