сесия

За четирима асеновградчани ще се гласува отпускане на социална помощи от Общината на седмото за годината Редовно заседание на Общинския съвет, което ще се проведе на 11 юли.
50-год. жена, на постоянна медикаментозна терапия, е заявила, че има нужда от 1000 лв. за закупуване на лекарства, доходите и от пенсия са в размер на 263 лв.

Друга, 25 год. жена, с прогресивно развиващо се заболяване, моли за 1500 лв. – сума, също необходима за лечение. Състоянието на жената налага непрекъснато посещение на болнични заведения и разходи извън предвидените в здравната каса.
Еднократна социална помощ в размер на 300 лв. е поискал и 57- годишен асеновградчанин. Средствата са му необходими за лечение и чужда помощ.
Четвъртата молба, която ще разгледат общинските съветници на 11 юли, е на 20- годишна студентка във втори курс, специалност „Право” в ПУ „Паисий Хилендарски”. Момичето иска помощ от 1000 лв. за покриване на семестриална такса, защото се обучава в редовна форма и няма възможност да работи. Майка и е починала, а баща и е пенсионер по болест.
Ще бъдат ли подпомогнати тези асеновградчани и с какви средства, предстои да разберем на 11 юли, когато ще се проведе 44-мото Редовно заседание на Общинския съвет в града.