яйца

Засилени проверки, във връзка с предстоящите празници Великден и Гергьовден, извършва Българска агенция по безопасност на храните.

Инспекторите БАБХ проверяват произхода и маркировката на агнешкото месо. Следят също така за правилното съхранение и етикетиране на яйцата. От същите се вземат и проби за изследване за салмонела.

Във връзка с предстоящите официални празници – Великден и Гергьовден агенцията извършва засилени проверки в обектите за производство и търговия с храни, пакетиращи центрове за яйца, складове за търговия на едро с храни, заведения за обществено хранене и търговски обекти за търговия на дребно, пазари и борси.

До 08.05.2022 г. е предвиден засилен контрол върху производството и търговията на традиционно предлаганите за празниците храни – агнешко месо, козунаци, яйца, включително боядисани яйца, пресни зеленчуци, също на боята за яйца. По време на официалните празнични дни ще бъдат осигурени дежурни инспектори във всички ОДБХ, които да осигуряват дейността на контролния орган и да реагират на сигнали на граждани.