Жертва на пожар в къща в село Конуш стана 67- годишен мъж. Сигналът за пламналия огън е подаден снощи, малко след полунощ. Тялото на загиналия е открито, след като пожарът бил потушен. Междувременно от пламъците са успели да избягат братът и снахата на 67- годишния мъж.
   Васил Николов от Конуш е посетил местното заведение снощи, където е употребил алкохол, по думи на близка на семейството. След това, се е прибрал вкъщи. До късно вечерта е разговарял с брат си на двора. После всички са легнали да спят. В стаята си Васил е запалил цигара, след което, обаче, заспал, сподели още жената. Незагасеният фас паднал на земята. Така пламнал пожарът. Тъй като вече е топло, не са използвани електроуреди за отопление или отоплителни печки на твърдо гориво, уточни също тя. Братът на Васил и неговата съпруга, които живеели на горния етаж, не били заспали все още, когато усетили миризма на дим. Щом станали и видели, че приземната стая гори, незабавно се обадили на телефон 112. Междувременно, докато изчаквали пожарната от Асеновград, обитателите на къщата използвали собствени водни помпи, с които се опитали да потушат огъня. Съседи също се включили в гасенето на пожара, но той вече бил обхванал голяма площ от сградата. При пристигането на екипа от пожарната в Асеновград е горял целият приземен етаж на жилищната постройка. След приключване на гасителните действия, било открито тялото на 67- годишния му обитател. Междувременно братът на Васил е направил опит да спаси родственика си, но безуспешно. Поради леките изгаряния по ръцете и лицето, които получил, вследствие на това, се наложило той да бъде настанен в болница. Подобни инциденти не са се случвали преди, коментираха още близки на починалия.
   Днес тялото на 67- годишния мъж от Конуш бе откарано в Съдебна медицина, където ще бъде констатирана истинската причина за настъпване на смъртта. Васил Николов е бил пенсионер. Занимавал се е със земеделие и животновъдство. Не е бил женен и е живеел сам на приземния етаж от фамилната къща.