16.7 C
Асеновград
четвъртък, 5 октомври, 2023

Дневник 15.09.2022

-

  •  Честита нова учебна година! Близо 5400 ученици ще се обучават в училищата на територията на община Асеновград през учебната 2022-2023 година. Празненствата по повод първия учебен ден и тази година бяха повече от вълнуващи и подготвени с много любов от училищните ръководства.
  •  Повече от 500 ученици посрещна днес една от най-известните гимназии в Асеновград – ПГ „Цар Иван Асен II”. Тук т.нар. „зайци“ са осмокласниците –  те са разпределени в 4 паралелки и са точно 104.
  •  Тържествено бе отбелязан първият учебен ден и в Средно училище „Отец Паисий“ в град Куклен. Тук през новата учебна година ще се обучават над 400 ученици – 70 от тях са в гимназиален етап, а първокласниците са 52-ма.
  •  Електронна платформа или т.нар. „Дигитална раница“ ще даде възможност от тази учебна година учениците да се запознават безплатно с различни форми на уроци, създадени от учители, тестове и образователно съдържание. Това съобщи министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов в първия учебен ден. До платформата, която в най-скоро време ще бъде отворена, ще имат достъп и родителите, за да могат да проследяват какво учат децата им.
  •  ОУ „Христо Ботев“ и Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ са включени в два нови проекта на община Асеновград за енергийна ефективност. Това съобщи за ТВ САТ КОМ зам.-кметът инж. Петър Петров.
  • Полицаи от Пето РУ заловиха двама дрогирани шофьори на един и същ лек автомобил. Минути преди 4 ч. вчера служителите спрели кола за рутинна проверка на Асеновградско шосе. Установява се, че 35-годишният водач е под въздействие на наркотични вещества и последва арестът му за срок до 24 часа. Вечерта, около 18 ч., на ул. „Цар Симеон“ в жк „Тракия“ въпросната кола е засечена с 23-годишна жена зад волана. Тя също е отведена в районното управление, след като тестът й с отчел положителна проба. И двамата са дали кръвна проба за химически анализ. Срещу тях се водят досъдебни производства.
Предишна статия
Следваща статия
- Advertisment -

Must Read

Кръгла маса на тема: „Танцувай с мен-модерно и здравословно” се проведе...

Проектът „Танцувай с мен целеустремен“ се реализира по програма на Министерството на младежта и спорта. В кръглата маса на тема "Танцувай с мен -...