НЧ „Родолюбие“ в Асеновград ще запази автентичния си облик след ремонта. Твърденията, публикувани в социалните медии, че фасадата ще бъде заличена, са неверни. Това заявяват от общинската администрация по повод изразеното от десетки асеновградчани безпокойство, че обликът на читалището ще бъде променен, позовавайки се на примерни снимки от представения 3D проект.

Разочаровани и ядосани от оставения недовършен ремонт на пътя Първомай-Асеновград хора, се събраха за трети пореден път, за да демонстрират, че не са се примирили със ситуацията.

Млада жена е в тежко състояние, след катастрофа в Пловдив. Произшествието настъпило на кръстовище между Коматевско шосе и ул. „Хаджи Димитър“, а сигналът е получен в полицията двадесет минути преди 1 ч. днес. Според първоначалната информация, лекият автомобил, управляван от жената се движел с несъобразена скорост и се врязал в електрически стълб. В болница с опасност за живота е транспортирана 31-годишната жена зад волана, пътувала сама в колата. Малко по-късно бе съобщено, че тя е тежко, но стабилно състояние. Настанена е в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение към УМБАЛ “Свети Георги”.

В язовирите има достатъчно вода за питейни нужди и напояване. Информацията е на Министерството на околната среда и водите.

Бащите получават право на двумесечен отпуск за отглеждане на дете. Това обявиха от Министерството на труда и социалната политика.

Стартираха довършителните дейности по обновяването на трибуните на стадион „Шипка“.

Благотворителен футболен турнир в подкрепа на дете с аутизъм от Асеновград организират Общинския младежки съвет и футболната школа на Димитър Илиев и Георги Карев.