15.7 C
Асеновград
неделя, 21 април, 2024

Дневник 02.03.2023

-

  • Утре започва предизборната кампания за извънредните избори за Народно събрание на 2 април. В рамките на около месец партиите и коалициите ще трябва да убедят българите защо и за кого да гласуват.
  • Община Асеновград кандидатства с 6 проектни предложения по процедура „Модернизация на образователната среда“ на Националния план за възстановяване.
  • По повод Националният празник 3-ти март, Община Асеновград продължава инициативата, която се превърна в традиция. През утрешният празничен ден, пред сградата на общинската администрация, в 12:00 часа ще бъдат раздадени безплатно 100 броя български трибагреници. Идеята на граската управа е градът да се обагри в цветовете от националния флаг и по-този начин да се възроди родолюбивия дух и патриотизма в асеновградчани.
  • В навечерието на Националния празник на България училища и детски градини провеждат тържества и показват, че децата знаят много за деня 3-ти март и за хората, благодарение на които, днес живеем в свободна страна. Наш екип гостува в асеновградската ДГ „Зорница“, където винаги подготвят богата програма на подобни празници. Целият поздрав на децата от ДГ „Зорница“ очаквайте утре, 3-ти март, по телевизия ТВ САТ КОМ.
  • В навечерието на 3-ти март, когато България ще отбележи 145 години от освобождението си от османско владичество, в Градска библиотека „ Паисий Хилендарски“ се откри пътуващата тематична изложба на Националния музей по фотография и съвременните визуални изкуства – Казанлък. Подробности за изложбата разказа за зрителите на ТВ САТ КОМ Милена Марковска, директор на библиотеката.
  • Арт работилница под надслов Сърце за България се проведе в детския отдел на ГБ“ Паисий Хилендарски“ в Асеновград. П
  • Във връзка с поредицата предстоящи почивни дни и очакваният голям брой пътуващи, от днес до 6 март включително, БДЖ осигурява допълнително 7000 места във влаковете по 17 маршрутни линии. Една от тях е теснолинейката по направление Септември – Добринище – Септември, която се радва на засилен интерес на празници като Деня на Освобождението.  От БДЖ напомнят, че при закупуване на двупосочен билет, пътуващите ще могат да ползват намаление от редовната цена на билета.
  •  Край Асеновград отново ще се проведат традиционните кушии.  Клуб по коневъдство и конен спорт „Цар Иван-Асен“ организира празника навръх Тодоровден в с. Долнослав.
  • И кибрита си има свой ден и той е днес. Смята се,че неговата родина е древен Китай, като първите клечки са били направени от борови пръчки напоени със сяра.
- Advertisment -

Must Read

На 1-ви май пещера „Добростански бисер“ отново отваря врати

На 5 км. от красивото планинско село Добростан се намира пещерата „Добростански бисер“. "Това е един от най-посещаваните обекти, до който се достига след...