7.7 C
Асеновград
събота, 2 март, 2024

Дневник 02.10.2023

-

  •  Малко над 20 точки ще разгледат и подложат на обсъждане общинските съветници на Асеновград на последното си заседание в този състав. Преди приключването на мандата ще се проведе октомврийската сесия. Тя е планирана за 11-ти октомври, сряда.
  •  Общинските съветници трябва да решат и кой ще изпълнява временно длъжността кмет на общината от края на мандата до полагането на клетва на новоизбрания градоначалник. За Асеновград предложението е тази дейност да изпълнява зам.-кметът инж. Стоян Димитров.
  •  МВР отвори телефонна линия и активира електронен адрес за подаване на сигнали за изборни нарушения.
  •  В Център за обществена подкрепа – Асеновград от днес  отново започват „Дни на отворените врати“.
  •  Специалисти от Центъра за обществена подкрепа – Асеновград, заедно с деца, потребители на услугата и др. желаещи се включиха в кампания за популяризиране на залесителните мероприятия по проект „Подобряване природозащитното състояние на горски природни местообитания и подпомагане на екосистемните услуги на територията на Южноцентрално държавнo предприятие”. Чрез игри и забавления подрастващите получиха знания за различните растителни видове, периоди на засаждане на дървета и необходими пособия и консумативи при разходка в планината.
  •  За втора учебна година училището по вероучение към асеновградския храм „Св.Атанасий” в Асеновград отвори врати за любознателните малки християнчета от града.
  •  Проектът „Внедряване на мерки за енергийна ефективност в системата за външно изкуствено осветление в Асеновград“ бе одобрен още към началото на годината. Каква е ситуацията с него към днешна дата ни разказа зам.-кметът по строителството инж. Стоян Димитров.
  •  По повод деня на сърцето, който се отбелязва на 29-ти септември, Дружеството на Кардиолозите в България проведе тематично събитие в Капана – Пловдив. На събитието присъства председателят на организацията доцент- доктор Кирил Карамфилов.
  •  ФК „Асеновец“ загуби от „Саяна“, Хасково с 0:1. Мачът бе част от десетия кръг на Югоизточна трета лига и се изигра в събота на стадион „Шипка“. Следващата среща на Асеновец ще е на 7-ми октомври. Тимът от Асеновград ще гостува в Несебър.
- Advertisment -

Must Read

Общината раздава трибагреници навръх 3-ти март

През последните години от общинската администрация на Асеновград въведоха традиция – да се предоставя безплатно родното знаме покрай големи празници. Сега, по повод 146...