• Екипи на сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР – Пловдив започват проверки в рамките на акция „Зима“.
  • С глоба и лишаване от право на посещение на спортни мероприятия е наказан привърженик на ЦСКА при вчерашната футболна среща между столичния тим и пловдивския локомотив. Заради нарушение на пропускателния режим мъжът не е допуснат на стадиона, след като при проверката от него е иззета маска за прикриване на лицето. Мъжът е отведен в Пето Районно управление, като му е съставен акт. Съгласно наложената санкция, той ще трябва да заплати глоба в размер на 1000 лева и няма да има право да посещава спортни мероприятия за 12 месеца.
  • Конно състезание събира стотици ездачи в асеновградското село Червен. Тази събота там ще се проведе Държавно първенство и квалификация за деца и млади ездачи на 30, 40, 60 и 80 км.
  • Театър „Арте“ при НЧ „Родолюбие-1873г.“ представи  театралната постановка „Албена“ от Йордан Йовков, в салона на НЧ „Христо Ботев-1928 г.“ в асеновградския квартал Долни Воден.
  • Утре в Асеновград ще се проведе благотворително събитие с цел събиране на средства за 6-годишния Мерт. Случаят на малкото момче, което страда от детска церебрална парализа, докосна сърцата на асеновградчани и през утрешния ден в града ще се състои концерт и базар в негова подкрепа.
  • Успешно представяне на Спортен клуб „Оками Дожо“ на републиканското първенство по карате киокушин, което се проведе в Стара Загора. Шампионата бе за възрастите 12-14 години, като асеновградските представители се завърнаха от него с медали и специалната купа за боен дух.