33.7 C
Асеновград
сряда, 19 юни, 2024

Дневник 02.11.2023

-

  • Общинската избирателна комисия одобри образците на бюлетините на кандидатите за кмет на община Асеновград и кметове на кметства, допуснати до участие във втори тур на изборите, който ще се проведе на 5-ти ноември.
  • Започна премахването на агитационните материали, поставени на нерегламентирани места в Асеновград. Днес се почистваха най-вече спирки и стълбове по главните улици в града.
  • Продължават довършителните действия в парка на ул.“Цар Освободител“. Вече е положена настилката на детската площадка. Предстои изгражде на фитнес на открито и още една детска площадка.
  • Вчера ви съобщихме, че в ДГ „Асенова крепост“ предстои да бъде създадена нова яслена група, а също така и фотоволтаична централа. Защо именно тя е избрана и има ли други градини, в които предстои да се случи същото, ни разказа временно изпълняващият длъжността кмет на Асеновград инж. Стоян Димитров.
  • Изложба на местни  художници  бе открита снощи в Асеновград.  Събитието е част от програмата на общината по повод Деня на будителите.
  • Българският отбор по мини футбол играе днес четвъртфинал на Световното. Тимът ни бележи успех след успех, последният от който е срещу Англия. За гордост на Асеновград сред националите ни има двама представители на ФК „Асеновец“.
  • Утре ще се проведе дербито на Пловдив – футболните клубове Ботев и Локомотив ще се изправят един срещу друг в мач от 16-ия кръг на Първа Лига. Срещата ще се играе на стадион „Христо Ботев“, като преди, по време и след нея се взимат сериозни мерки за обезпечаване на обществения ред.
- Advertisment -

Must Read

Ученици научиха за калиграфията, скрипторуимите и делото на Паисий

На 19-ти юни отдаваме почит към Паисий Хилендарски, но още ден по-рано в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ гостува директорът на Градската библиотека,...